VRAAG RAAK IN DE MEDIA
Bootcampus en Masterclass
Op 1 februari vond de Lannoo BootCampus ‘Vraag Raak’ plaats. Kon je er niet bij zijn en wil je de zoom meeting herbekijken, klik dan HIER.
Wil je de workshop nog een keer meemaken, kan je nog inschrijven voor de Masterclass 'Meesterlijk vragen stellen', georganiseerd door de Managersacademie. Afspraak op dinsdag 8 oktober in Utrecht. Zie HIER.
VRAAG RAAK IN DE MEDIA
Kristof Van Rossem over Vraag Raak!
Wat zijn de belangrijkste inzichten uit het boek? Lees wat dit voor jou betekent en voor 'Remedial Teachers' in het onderwijs.
lees het HIER.
Uit : Tijdschrift voor Remedial Teaching, Jaargang 32, nr. 1, 2024, p.19-21
Wat moet je doen als je broer een complotdenker is? Lees Blog - Van Rossem Marc van Dijk.
Hier vind je de publicatie van dit blog.
Interview managementboek
Filosofie Magazine
‘Leeg luisteren kun je leren’
Socratisch trainer Kristof Van Rossem krijgt zelfs radicaliserende jongeren aan het filosoferen. Het begint met de juiste houding.
Cliënten van socratisch gesprekstrainer Kristof Van Rossem leggen hem vaak lastige situaties voor. ‘Een lerares uit Brussel vertelde me dat ze na de kerstvakantie de klas binnenliep en zei: “Gelukkig nieuwjaar allemaal.” Een van de leerlingen deed de sfeer meteen bevriezen met zijn reactie: “Gelukkig nieuwjaar is haram, mevrouw.”’
Velen zijn waarschijnlijk geneigd om inhoudelijk in te gaan op de vraag waarom deze leerling denkt dat zo’n wens haram – onrein – is. Maar volgens Van Rossem beland je dan in een discussie die niets oplevert. ‘Als je zelf een filosofische instelling hebt, kun je flexibel over ideeën argumenteren. Maar voor sommige mensen zijn ideeën en opvattingen identiteitsvormend. En je eigen identiteit is niet iets waarover je zomaar vrijuit van gedachten wisselt.’
Lees verder op filosofie.nl
Kristof van Rossem over Socratische gespreksvoering
Kristof van Rossem is filosoof en schrijver en expert op het gebied van Socratische gespreksvoering. Zijn laatste boek heet Vraag Raak. We praten met hem over wat Socratische gespreksvoering is. Hoe en waarom is deze vorm zo bruikbaar als je met mensen te maken hebt die stevige of provocerende uitspraken doen?
Beluister hem op amsterdam.nl